Bag om siden

Denne temaside om hiphop og kostskole i Uganda er en del af Moesgaard Museums UNESCO Samlinger. UNESCO Samlingerne ved Moesgaard Museum er et undervisningstilbud, hvor man må røre, dufte, se, lytte og forholde sig aktivt til verden. Det er samlinger af etnografiske genstande, der kan bruges i undervisning.

Siden 2010 har antropolog Lisbeth Kristine Olesen i flere omgange udført feltarbejde i Uganda. Gennem et to måneders feltarbejde i efteråret 2012 har Lisbeth Kristine Olesen indsamlet genstandende til denne samling om hiphop-kultur og kostskole-hverdag i Uganda.

Ph.d.-studerende Nanna Schneidermann ved Antropologi på Aarhus Universitet har siden 2006 lavet feltarbejde omkring musikindustri og ungdomskultur og i 2004 arbejdet som eventmanager/koncertarrangør i Ugandas hovedstad Kampala. Claire Dungey, som også er ph.d.-studerende ved Antropologi, har siden 2009 arbejdet og lavet feltarbejde omkring Batwa og skolegang i Kisoro. Det er disse to felter, som har været genstand for indsamlingen til UNESCO Samlingen.

Antropolog Lisbeth Kristine Olesen og musikeren Cyno Mc til TV-interview hos stationen Record TV i Kampala

Antropolog Lisbeth Kristine Olesen og musikeren Cyno Mc til TV-interview hos stationen Record TV i Kampala.

Alle billeder af Lisbeth Kristine Olesen.

Hjemmesidens opbygning er blevet udarbejdet af antropolog Rasmus Kudahl Kaae Munch og Lisbeth Kristine Olesen, med støtte fra DANIDAs Oplysningsbevilling.

Sponsor Danida 70x149px

Back to top
Back to top