Mr. President

På Williams jernkuffert har en af hans venner skrevet The White House – Det Hvide Hus – med reference til en af de mest kendte bygninger i USA, nemlig præsidentens bolig. Vennen har skrevet det på hans kuffert som en joke, fordi William altid siger, at han studerer så meget i skolen, fordi han en dag bliver Ugandas præsident!

Den historie, som oftest fortælles om Batwa-folkets baggrund, er, at de blev tvunget til at forlade deres boligområder i skovene, uden de selv ønskede det. Men William synes faktisk, at det er en god ting, at hans folk ikke længere bor i skoven. Årsagen er, at William mener, det er farligt at bo i skoven, og at livet der er mere udsat. Han drømmer selv om at få en uddannelse og karriere.

Uopfyldte drømme?

Ligesom William drømmer mange Batwa-børn om en anderledes fremtid end deres forældres, hvor de kan få adgang til ressourcer og muligheder for at brødføde deres familier. Spørgsmålet bliver dog, om Batwa-børnene kan opfylde de drømme, som skolen giver forhåbninger om.

Der er meget stor arbejdsløshed i Uganda, og en stor del af Batwa-børnene dropper desværre ud, inden de har gennemført deres skoleforløb.

Børnene får viden, hvilket kan hjælpe dem til en fremtid uden fattigdom, men fremtiden er stadig uvis, da chancerne for at skabe sig en karriere i Uganda er usikker på grund af den høje arbejdsløshed. Skolen giver viden til børnene, men sikrer sig også at de får både penge og bestemte typer adfærd retur, som er i overensstemmelse med, hvordan de skal socialiseres ind i det ugandiske samfund.

 

Back to top
Back to top