Servér en Ugandan rolex

Nej det handler ikke om Rolex-ure :-)

En ugandisk rolex er en omelet rullet ind i chapati. Navnet stammer fra at sige role of eggs – derfor rolex!

En rolex købes ved gadekøkkener og er en af de mest populære snacks. Rolex’en laves, mens man står og venter, så den er helt frisk.

Tilberedning: 10 min.

Ingredienser til et stk. rolex:
1-2 æg (afhængig af hvor meget æg, man ønsker)
En knivspids salt
En håndfuld grofthakket hvidkål
½ tomat
½-1 hakket skalotteløg
Madolie
2 chapati (se opskrift på forrige side)

1.    Slå ægget/æggene ud i en mindre skål eller kop og rør rundt med en gaffel eller et piskeris.

2.    Tilsæt salt, hakket hvidkål, og løg.

3.    Opvarm en pande med olie og streg omeletten. Brug en stor grydeske til at fordele æggene jævnt. Vend én gang for at stege på begge sider.

4.    Med skeen løftes æggeblandingen, og en chapati lægges ind under omeletten og varmes i 10-20 sek.

5.    Tag chapati’en med omeletten af panden og put eventuelt lidt mere salt på.

6.    Tomaten skæres i skiver, som fordeles på det halve af omeletten.

7.    Den anden chapati foldes halvt over og ligges på den del af omeletten, hvor tomaterne ikke ligger.

8.    Rul nu omeletten med chapati’en under – og rolex’en er færdig!

9.    Rolex’en serveres i en lille plastic- eller papirspose lige til at tage med.

 

Back to top
Back to top