Prøv at lave jordnøddesovs

En sovs lavet af jordnødder er en af de traditionelle og meget typiske ugandiske retter. Retten spises som oftest ovenpå matooke eller ris.

Efter at jordnødderne er blevet høstet og tørret i solen, knuses nødderne fint i en morter til en mel af jordnødder.

Tilberedning: 1 ½ time.

Ingredienser:
250 g. knuste jordnødder
(hvis man ikke ønsker at bruge tid på at knuse jordnødderne, kan man med fordel bruge peanut butter)
½ l. vand
1 tomat
2 skalotteløg
½ tsk. paprika
Salt
Peber

1.    Hak tomat og løg fint

2.    Hvis du bruger hele jordnødder, skal disse først knuses fint i en blender. Blend med lidt vand, indtil jordnødderne minder om peanut butter.

3.    Bring vandet i kog i en gryde, tilsæt tomater og løg og lad simre i 5 min.

4.    Tilsæt jordnødderne eller peanut butter og rør grundigt.

5.    Varm sovsen godt om, men bring det ikke til kogepunktet – husk at røre ofte.

6.    Brug eventuelt en håndmikser til at blende sovsen jævn og cremet. Konsistensen skal være tyk, men lind.

7.    Tilsæt paprika og smag til med salt og peber. Sovsen må gerne være ret krydret med en lidt saltet smag.

8.    Så er sovsen færdig – og serveres rygende varm. Drys eventuelt lidt grofthakkede jordnødder på sovsen som pynt.

Back to top
Back to top