Prøv at lave chapati

Chapati er oprindeligt et indisk fladbrød, som er blevet introduceret i Uganda under kolonitiden.

Fladbrødet er en populær spise enten som tilbehør, til morgenmad med en kop te eller som en snack mellem måltider.

Forberedelse inkl. hævning: 45 min.
Tilberedning: 30 min.

Ingredienser:
300 g. hvedemel
1 spsk. salt
Vand    
Madolie

Valgfrit:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg

1.    Hæld mel i en skål og tilsæt salt. Finthakket rødløg og hvidløg kan tilsættes efter smag.

2.    Form en udhuling i melet og tilsæt langsomt vand – lige nok til at blandingen bliver til en fast dej.

3.    Tag dejen ud på en bordplade med mel på overfladen og ælt i 10 min.

4.    Tag dejen i skålen igen. Læg et rent viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 30 min.

5.    Efter hævning formes dejen til små ’bolde’ på størrelse med en golfbold.

6.    Opvarm en pande til medium temperatur med olie – og der skal bruges meget olie!

7.    Hver ’dejbold’ trilles ud med en kagerulle til samme størrelse som en pandekage (15-20 cm. i diameter).

8.    Fladbrødene steges på panden i ca. 4 min. til de bliver gyldenbrune på begge sider – og så er der chapatis klar til servering!

Back to top
Back to top