Madlavning

Det ugandiske klima byder på mange andre typer afgrøder, end vi almindeligvis kender til her i Danmark. Grønne bananer fra bananpalmer dyrkes i store dele af landet.

Næsten alle familier udenfor byen har et jordstykke, hvorpå de dyrker afgrøder som cassava, yams, majs, søde kartofler, jordnødder, kidney-bønner, ananas og durra til familiens hushold.

Det ugandiske køkken er en kombination af afrikansk, indisk og arabisk mad, men maden er ikke specielt krydret. Ofte bruges kun salt og en anelse karry i madlavningen.


De mange anderledes grøntsager fra den afrikanske natur gør det sjovt og lærerigt at eksperimentere med ugandisk madlavning. Cassava, søde kartofler og en lignende sort af grønne bananer kan ofte købes i Danmark i asiatiske forretninger. På de følgende sider findes en opskriftssamling.

Som desserter i Uganda spises frugt – ananas, bagoya (gule bananer), passionsfrugt, mango eller papaya.

Back to top
Back to top